Prijava z geslom
Pozabljeno geslo

Akcijski načrt Strategije digitalnih javnih storitev 2030 690 ogledov


Prvi akcijski načrt Strategije digitalnih javnih storitev 2030 je Vlada Republike Slovenije potrdila 30.8.2023 in ga sestavlja 109 konkretnih ukrepov od 26 vsebinsko pristojnih institucij. Gre za ukrepe, ki bodo v prihodnjih 2-3 letih najbolj prispevali k digitalizaciji javnih storitev v Sloveniji ter bodo imeli največji vpliv na digitalno preobrazbo javnega sektorja in družbe ter širši ekosistem s tem povezanih deležnikov.
Še posebej so pomembni ukrepi, ki naslavljajo javne storitve, ki so v strategiji izpostavljene kot "ključne" ter so skladne tudi z EU Digitalnim kompasom in EU programom politike Pot v digitalno desetletje do leta 2030.
Za spremljanje in koordinacijo izvajanja strategije ter pripadajočega akcijskega načrta je odgovorno Ministrstvo za digitalno preobrazbo, vsebinsko pristojne institucije pa so odgovorne za redno letno poročanje in izvedbo ukrepov. Akcijski načrt bomo posodabljali vsaki dve leti.

ATRIBUTI

Raven interoperabilnosti
Organizacijska interoperabilnost
Podraven interoperabilnosti
Nacionalni interoperabilnostni okvir
Tip interoperabilnosti po ADMS
Drugo
Institucija lastnica

Ministrstvo za digitalno preobrazbo

Jezik

slovenščina

Država

Slovenija

Avtorji
MDP v sodelovanju z vsebinsko pristojnimi institucijami
Omejitev uporabe
Ne
Skladnost z EU izdelki
Da - Strategija in akcijski načrt sta skladna z EU Digitalnim kompasom in EU programom politike Pot v digitalno desetletje do leta 2030.
Licenca
Creative Commons Priznanje avtorstva 4.0 International (CC BY 4.0)

Pregled komentarjev

Ni komentarjev

Komentiraj

Za komentiranje morate biti prijavljeni.