Prijava z geslom
Pozabljeno geslo

SKRINJA - Poslovna inteligenca v državni upravi (BI) 299 ogledov


Skrinja je sistem poslovne inteligence in podatkovnega skladišča, ki ga razvija in upravlja Ministrstvo za digitalno preobrazbo. Uporabniki lahko interaktivno pregledujejo in obdelujejo podatke v realnem času z učinkovitimi vizualizacijami. Tako s podatki dolgoročno vplivamo na boljši izkoristek obstoječih kadrov, kakovostnejše načrtovanje in odločanje. Namenjen je uporabnikom državne uprave kot horizontalna storitev. Vključuje plače javnih uslužbencev javnega sektorja (preko 2000 proračunskih uporabnikov s preko 750 vrst izplačil) ter podatke javnih naročil, (preko 11% BDP) ter skupne sistemske šifrante.
V pripravi je priklop upravnih postopkov ter 12 novih podatkovnih virov iz različnih državnih organov, saj je zanimanje za analitično podporo odločanju med državnimi organi veliko. Deluje tudi mobilna Skrinja, v kratkem bo na voljo Spletna Skrinja na področju javnih naročil. Razvijamo napovedno analitiko kot podlago algoritmičnim obdelavam.
Sistem Skrinja je bil večkrat nagrajen (leta 2020 – priznanje za e-Storitev javne uprave Slovenskega društva informatika in leta 2022 finalist Premika naprej za najboljšo izboljšavo v javni upravi UL Fakultete za upravo.
Za vse dodatne informacije v zvezi s sistemom Skrinja se obrnite na e-naslov: skrinja@gov.si

ATRIBUTI

Raven interoperabilnosti
E-storitve
Podraven interoperabilnosti
Drugo
Tip interoperabilnosti po ADMS
Drugo
Institucija lastnica

Ministrstvo za digitalno preobrazbo

Jezik

slovenščina

Država

Slovenija

Avtorji
MDP
Omejitev uporabe
Ne
Skladnost z EU izdelki
Ne
Licenca
Creative Commons Priznanje avtorstva 4.0 International (CC BY 4.0)
Izvajalec e-storitve
Ministrstvo za digitalno preobrazbo

Pregled komentarjev

Ni komentarjev

Komentiraj

Za komentiranje morate biti prijavljeni.