Prijava z geslom
Pozabljeno geslo

STORK - pravne podlage delovanja 248 ogledov


STORK je pilotni projekt velikih razsežnosti iz Okvirnega programa za konkurenčnosti in inovacije (CIP, angl. Competitiveness and Innovation Framework Programme, http://ec.europa.eu/cip/ict-psp/index_en.htm) za varno priznavanje elektronskih identitet med državami (angl. Secure Identity Across Borders Linked, http://www.eid-stork.eu/). Podroben opis
Pravne podlage delovanja STORK:
• Na ravni EU: Povezave med sistemi PEPS iz različnih držav so pogojene z vključenostjo v sam projekt (v času objave na portalu NIO je to STORK 2.0, v pripravi pa je prevzem rešitev/orodij/konceptov v komitološki program ISA, http://ec.europa.eu/isa/). Relacije na nacionalnem nivoju urejajo države v okviru svojih nacionalnih pristojnosti.
• Na slovenski ravni: Povezave med različnimi sistemi oz. organizacijami se izvajajo na podlagi pogodbenih odnosov oz. na podlagi medsebojnih dogovorov.

Podrobnosti glede pravnih vidikov interoperabilnosti so podane v pripeti datoteki D2.2_final.7z.

ATRIBUTI

Raven interoperabilnosti
Pravna interoperabilnost
Podraven interoperabilnosti
Pogodba
Institucija lastnica

MINISTRSTVO ZA JAVNO UPRAVO

Jezik

slovenščina

Država

Slovenija

Avtorji
Mag. Aleš Pelan, ales.pelan@gov.siDr. Alenka Žužek Nemec, alenka.zuzek@gov.si
Omejitev uporabe
Ne
Skladnost z EU izdelki
Da - STORK je pilotni projekt velikih razsežnosti iz Okvirnega programa za konkurenčnosti in inovacije (CIP, angl. Competitiveness and Innovation Framework Programme), ki ga delno sofinancira Evropska unija.
Predmet sodelovanja
Uporaba infrastrukture STORK

Pregled komentarjev

Ni komentarjev

Komentiraj

Za komentiranje morate biti prijavljeni.