Prijava z geslom
Pozabljeno geslo

Splošne informacije

Vsebina portala NIO se osvežuje dinamično.

Naročnik: Ministrstvo za javno upravo
Računalniška izvedba: XLAB d.o.o.
Kontakt: nio.mju(at)gov.si

O portalu NIO

Portal NIO  predstavlja osnovno orodje za prijavljanje, spremljanje in uporabo izdelkov interoperabilnosti, ki jih morajo skrbniki informacijskih sistemov v javni upravi pripravljati v skladu z nacionalnimi zahtevami interoperabilnosti.
 

Portal NIO predstavlja podporno orodje za prijavljanje in potrjevanje izdelkov interoperabilnosti. Preko portala se lahko izvajajo naslednje ključne vsebine in informacije:

  • objavljanje izdelkov interoperabilnosti,
  • objavljanje informacij o interoperabilnosti,
  • sistematično iskanje, prikazovanje in predstavljanje izdelkov interoperabilnosti.
 

Poleg objavljanja informacij povezanih z interoperabilnostjo pa portal NIO zajema tudi podporo postopku pregledovanja in potrjevanja izdelkov.

Portal NIO predstavlja stičišče prijaviteljev in uporabnikov interoperabilnostnih izdelkov, ki so potrebni za usklajen razvoj, vzpostavljanje in vzdrževanje informacijskih sistemov v javni upravi ter tudi širše.

Nekatere osnovne vsebine in informacije o prijavljenih interoperabilnostnih izdeklih so podane tudi v angleškem jeziku.


Vse informacije in podobe, vsebovane na spletni strani nio.gov.si alias data.gov.si, so na voljo za uporabo pod pogoji uporabe Creative Commons Attribution 4.0  (CC BY 4.0). Uporabnik mora pri ponovni uporabi kot naslov  navesti vir: Javne informacije Slovenije in naziv institucije lastnice (npr. Javne informacije Slovenije, Ministrstvo za finance, nio.gov.si).

 

Varstvo osebnih podatkov

 

V Evropski uniji so 25.5.2018 pričele veljati spremembe predpisov s področja varstva osebnih podatkov z namenom poenotenja pravil, predvsem pa zagotavljanja skrbnega ravnanja in varovanja osebnih podatkov.

Na portalu NIO bomo s podatki tudi v prihodnje ravnali odgovorno in skrbno, ter v skladu s sprejeto Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) zadostili najvišjim standardom varovanja osebnih podatkov, s katerimi upravljamo.